Stanovisko strany HLAS PRAVICE k politickej situácii na začiatku roku 2021

Rok 2020 priniesol slovenskej spoločnosti dve zásadné zmeny. Prvou bola politická zmena, ktorá ukončila pôsobenie vlád Róberta Fica a Petra Pellegriniho podozrivých z rozsiahlej korupcie a kontaktov s kriminálnikmi najhrubšieho kalibru. Voľbami 2020 dostala slovenská spoločnosť šancu na očistenie verejného života z korupcie rôzneho charakteru. Druhou dôležitou zmenou bol príchod doposiaľ bezprecedentnej pandémie COVID-19, s ktorou musí bojovať súčasná vláda, slabé zdravotníctvo a v konečnom dôsledku aj všetci občania.

Strana Hlas pravice vyjadruje svoje znepokojenie nad spôsobom, akým vláda Igora Matoviča využíva dôveru voličov získanú vo voľbách. Kým na jednej strane umožnila vyšetrovateľom stíhať aj vysokopostavených predstaviteľov Ficových aj Pellegriniho vlád, na druhej strane podáva veľmi rozpačité výkony pri manažovaní boja proti pandémii, nehovoriac už o príprave Plánu obnovy Slovenska, resp. prípravy nového programovacieho obdobia, v ktorom nám opätovne môžu uniknúť desiatky miliónov euro v európskych prostriedkov.

Katastrofálna komunikácia predsedu vlády, vzájomné mediálne roztržky členov vlády a papalášske spôsoby predsedu parlamentu využíva Smer, Hlas-SD aj Kotlebovci na neuveriteľné zneužívanie samovraždy z korupcie obvineného bývalého policajného prezidenta.

Strana Hlas pravice vyzýva predsedu vlády a koaličné strany k zodpovednému vládnutiu, k civilizovanej komunikácii a k riešeniu skutočných problémov tejto krajiny. Žiadame menovať krízového manažéra z radov odborníkov, ktorému by bol zverený boj s epidémiou. Žiadame zrozumiteľné a jasné nastavenie podmienok čerpania eurofondov. Žiadame skutočnú reformu zdravotníctva a efektívnu podporu zmien v školstve.

Strana Hlas pravice varuje pred vznikajúcou koalíciou Fico-Pellegrini-Kotleba, ktorá môže uvrhnúť Slovensko do minulosti, korupcie a dezinformačných kampaní.

Marián Damankoš

predseda strany Hlas pravice